Hoe maak ik een website met Wordpress?

Wordpress is populair onder mensen die een website hebben of willen maken. Juist omdat omgaan met Wordpress makkelijk te leren is en Wordpress vele mogelijkheden biedt om je website aan je wensen aan te passen.

Dat maakt de vraag: "Hoe maak ik een website met Wordpress?" een hele begrijpelijke.

Wordpress is er in twee smaken

Wanneer je een website wilt maken met Wordpress, dan kun je dat op drie manieren doen:

  1. Je gaat naar de website http://nl.wordpress.com en maakt een account aan bij Wordpress.com.
  2. Je gaat naar de website Wordpress.org en downloadt daar de Wordpress software, om deze vervolgens zelf op een webserver bij je webhost te installeren en in gebruik te nemen.
  3. Je zoekt een webhost die een hostingpakket aanbiedt waarbij Wordpress al voor je geïnstalleerd op de webserver

Voor de meesten zal de eerste optie het meest eenvoudig klinken. En dat is het ook. Na het aanmaken van een gebruikersaccount en het kiezen van een naam voor je Wordpress website, kun je zowat à la minuut beginnen met het maken van een website in Wordpress.

De tweede optie vereist in ieder geval kennis van het zelf op internet zetten van een website bij een webhosting provider. Ook is het handig om te weten hoe een domeinnaam aanvragen in zijn werk gaat.

Wanneer je daarvan op de hoogte bent, dan is zelf de Wordpress software downloaden en installeren op de webserver bij je eigen webhost de beste optie. Zeker wanneer je een Wordpress website gaat inzetten om je onderneming op internet te presenteren en de bekendheid ervan ook via internet wilt vergroten.

Want door een Wordpress website zelf te installeren en te hosten heb je alle vrijheid om dingen te veranderen en aan je wensen aan te passen. Tevens heb je door de website zelf te hosten bij een webhost veel meer ruimte beschikbaar voor het publiceren van foto's en ander beeldmateriaal op de webpagina's van je website.

Een account aanmaken bij Wordpress.com is een prima optie wanneer je als privépersoon over een bepaald onderwerp waar je veel van weet wat wilt schrijven.

Wordpress software is tevens blog software

Wordpress is van origine blog software. Een blog is als het ware een online dagboek. Hetgeen betekent dat alles wat je schrijft om op je website te publiceren in chronologische volgorde op de hoofdpagina van je website wordt geplaatst, compleet met datum, tijd en de naam van degene die het stuk geschreven heeft.

Wanneer iemand dan je website bezoekt, worden alle artikelen die je geschreven hebt voor je website onder elkaar op de weergegeven webpagina getoond. Dit hoeft geen probleem te zijn voor je bezoeker. Maar het maakt bijvoorbeeld zoeken naar informatie over jou of je bedrijf vaak niet eenvoudig, wanneer je niet de juiste maatregelen neemt.

"Maar als Wordpress blog software is, hoe maak ik dan een website met Wordpress?" vraagt je je nu wellicht af. En terecht. Want je bent van plan om een website te maken, geen blog. Om een website te maken biedt Wordpress je in de software zelf de mogelijkheid om webpagina's te maken.

En wanneer je een webpagina maakt, dan zorgt Wordpress er automatisch voor dat er een link naar deze pagina wordt weergegeven in het hoofdmenu. Dus zodra een bezoeker je website bezoekt, kan hij of zij direct doorklikken naar deze pagina.

Op deze manier kun je eenvoudig een website maken, zoals een website eigenlijk bedoelt is. Om dit te kunnen doen heb je geen enkele kennis over het maken van websites nodig. In de online handleiding van Wordpress vind je voldoende informatie over hoe je webpagina's kunt maken in Wordpress.

Gerelateerd