Gratis uw eigen weblog maken in een paar minuten

Gratis een eigen weblog maken is een snelle, goedkope en makkelijke manier om een zelf een website te maken.

Want een weblog is ook een website. Alleen een website waarbij de inhoud, dus de teksten die u schrijft en de plaatjes die u erop zet, in chronologische volgorde wordt geplaatst. Vaak wordt een weblog maken ook vergeleken met het maken van een dagboek op internet.

Welk doel hebt u met een eigen weblog voor ogen?

Gratis en voor niets een eigen weblog maken, klinkt natuurlijk aanlokkelijk. En voor vrijetijdsdoeleinden of de wereld iets vertellen over wat u bezighoudt of waar u een passie voor hebt, is gratis een weblog maken ook een prima optie.

Voor professionele doeleinden is een gratis weblog doorgaans wat minder geschikt. Zo heeft een weblog die u via een online aanbieder gratis krijgt bijvoorbeeld geen eigen domeinnaam, maar krijgt u een zogenaamd subdomein toegewezen. Iets dat eruit ziet als http://pietpiraat.gratiswebloggen.nl. Stel de aanbieder heet 'gratiswebloggen.nl' dan bent u dus altijd reclame aan het maken voor de aanbieder van de gratis weblog dienst.

Bij een paar aanbieders van gratis weblogs is het overigens wel mogelijk uw gratis weblog te koppelen aan een eigen domein dat u zelf hebt geregistreerd. We gaan dan ook eens kijken hoe een gratis eigen weblog aan kan maken bij deze twee aanbieders. Echter, wanneer u van plan bent veel te doen met beeldmateriaal, dan zult u waarschijnlijk snel tegen de beperkte opslagmogelijkheden van een gratis weblog aanlopen.

Een gratis weblog maken bij Blogger of Wordpress

De twee grootste en bekendste aanbieders van een goede en gratis eigen weblog zijn Blogger en Wordpress. Blogger is een dienst van Google. Dus wanneer u nu al Gmail gebruikt voor uw e-mail, kunt middels het invoeren van het e-mailadres en wachtwoord van uw Gmail-account inloggen bij Blogger en direct een weblog aanmaken. Indien u nog geen Gmail-account heeft, kunt u die direct aanmaken en alsnog snel aan de slag gaan met uw weblog.

gratis een eigen weblog maken met Blogger

Wordpress is al sinds het ontstaan van het fenomeen weblog ontwikkelaar van weblog software en heeft onder professionele bloggers een uitstekende naam. Via internet kunt u hier gratis online een weblog maken.

gratis een eigen weblog maken met Blogger

Maar Wordpress biedt u tevens de mogelijkheid weblog software gratis te downloaden en deze op eigen webserverruimte en onder een eigen domeinnaam te installeren. Download hier de Wordpress weblog software voor uw eigen weblog.

Uiteraard is dan een eigen weblog maken niet meer helemaal gratis. Want ruimte op een webserver moet u huren en ook het registreren van een domeinnaam kost geld. Echter, meer dan 250 Euro per jaar hoeft dat niet te kosten en is, wanneer u professioneel of bedrijfsmatig wilt bloggen, de enige juiste oplossing.

Gerelateerd